Maka Choco - čokoládová Maka

Lepidium meyenii (maca)

 

Číslo produktu: 990
zařazení: Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy
balení: 100 g
výrobce: Uncaria ČR spol. s.r.o.

Kompletní specifikace

  • Má imunostimulační, tonizující, afrodiziakální účinky a obsahuje množství výživných složek a minerálů.
  • Chronická únava, mírní deprese, psychické vyčerpání a neurózy
  • Nechutenství
  • Osteoporóza
  • Nepravidelná menstruace, hormonální poruchy
  • Návaly a depresivní nálady spojené s menopauzou
  • Sexuální poruchy, neplodnost, impotence, frigidita a sterilita mužů i žen
  • Navrací a posiluje vitalitu, zvyšuje odolnost organizmu, zpomaluje proces stárnutí
  • Užívá se jako podpůrný prostředek při závažných onemocněních a nádorech, mírní nepříznivé účinky chemoterapie a radioterapie

Kdysi se nacházela na celém území And, v současnosti roste pouze v některých částech Peru ve výškách i nad 4400 m n.m., v místech kde nízká teplota a silné větry nedovolují růst jiným rostlinám. Dorůstá výšky 15 cm. Listy má podlouhlé, při zemi rozložené v růžici. Kořen připomíná řepu nebo hrušku o průměru 2-8 cm.

Maka - tato malá, nenápadná bulva v sobě skrývá - 10-13% bílkovin, 25-78% uhlovodanů, 8,5% vlákniny a více než 2% tuků, velké množství aminokyselin, mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová), zastoupeny jsou steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, saponiny, terpenoidy, biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty (benzyl isothiokyanát, p-methoxybenzyl isothiokyanát), vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E), minerály (vápník, železo, měď, zinek, hořčík, draslík, sodík, jód). Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu. Má imunostimulační, tonizující, afrodiziakální účinky, mírní deprese, psychické vyčerpání a neurózy, návaly a depresivní nálady spojené s menopauzou. Navrací a posiluje vitalitu, zvyšuje odolnost organizmu, zpomaluje proces stárnutí. Užívá se jako podpůrný prostředek při závažných onemocněních a nádorech, mírní nepříznivé účinky chemoterapie a radioterapie...

Zrna kakaovníku jsou od nepaměti velmi ceněna, Mayové i Aztékové je hodnotili více než zlato. Kakao v čisté přírodní formě soustřeďuje nejdůležitější složky potřebné ke správnému metabolizmu. Je to nejlepší, dobře vstřebatelný zdroj hořčíku, železa, draslíku, chromu, vápníku, manganu, zinku a mědi. Mimo jiné chrání srdce, podporuje krevní oběh, mozkovou činnost, uvolňuje svalstvo, chrání naše DNA před poškozením, organizmus před viry, nádory a jinými chorobami a před stárnutím. Syrové kakao obsahuje aminokyseliny, m.j. tryptofan, který zvyšuje produkci serotoninu, látky odpovědné za dobrou náladu a dávající pocit spokojenosti a štěstí - je tedy velmi účinnou zbraní v boji se stresem a depresí. Pouze čistá kakaová zrna, ev. slisovaná do kakaové hmoty nebo prášek z ní, jsou plnohodnotným zdrojem všech těchto složek potřebných pro náš organizmus. Proto je velmi důležité konzumovat je hlavně v těchto podobách.

Složení: rozemleté, pražené bulvy vysokohorské peruánské Maky (Maca) - ( 60%) a rozemleté kakaové boby (40%).

Dávkování: 1 lžička prášku denně při snídani, s džusem, mlékem, jogurtem, vodou, ovocným salátem apod.

Upozornění: nedoporučuje se dětem do 3 let.

Zajímá Vás:

Balení: 100 g

Mjk3Yz