Aronia BIO - sušené plody

černý jeřáb

 

Číslo produktu: 949
zařazení: Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy
balení: 200, nebo 500 g
výrobce: Aronia Original Naturprodukte, GmbH, Německo
EAN kód: 4250396900064
Balení v gramech:

Kompletní specifikace

  • Silný antioxidant s vlivem na imunitu, civilizační choroby a předčasné stárnutí
  • Křečové žíly, rozšířené kapiláry, špatné prokrvení
  • Prevence kardiovaskulárních chorob (ICHS, angina pectoris, hypertenze, infarkt, mrtvice, ateroskleróza, diabetes...
  • Ochrana oční sítnice a čočky (retinopatie, šeroslepost)
  • Prevence předčasných vrásek a úbytku kolagenu, suchá pokožka
  • Detoxikace jater, protizánětlivé působení
  • Snížuje překyselení organizmu
  • Více o indikacích a použití (klikněte)

Balení v celofánu po 200g je vhodné pro nárazové použití, například do lékárničky jako preventivní prostředek při ochraně organismu v období virových epidemiích. Denně se doporučuje pravidelně preventivně konzumovat 1-2 čajové lžičky sušených plodů. Sáček Vám takto vystačí na cca 10-15 dní. Doporučujeme kombinovat s konzumací cca 1 dcl šťávy z arónie denně.

Při prvních příznacích virové nákazy (pálení či škrábání v krku) plody co nejdříve dobře rozžvýkejte a pomalu polykejte. Nakonec je vhodné zapít 1 dcl šťávy z arónie. Takto nechte působit v ústní dutině alespoň půl hodiny bez zapíjení vodou, aby látky mohly eliminovat množení mikroorganismů. Během dne by měly příznaky začínajícího onemocnění odeznít. Nepůsobí samozřejmě již ve fázi, kdy se se již projeví rýma, teplota nebo pokročilejší příznaky virózy. Může maximálně snížit následné aktivnější projevy virózy. Účinné látky působí na sliznicích v dutině ústní bezprostředně po nákaze nebo ještě lépe jako preventivní opatření, pohybujete-li se v prostředí se zvýšeným rizikem nákazy (dopravní prostředky, frekventovaná veřejná prostranství).

Pokud již virové onemocnění propukne, nelze tento přírodní prostředek pro podporu imunity považovat za univerzální lék.

Arónie je keř dorůstající výšky 2-3 metrů a pochází původem z východní části Severní Ameriky z oblasti dnešní americko-kanadské hranice. Zde se rozšířila ve všech nadmořských výškách a roste divoce na nekonečných plochách. Indiánské kmeny znaly tento keř velmi dobře a jeho plodům přisuzovaly velký léčebný účinek. Slavný ruský botanik a šlechtitel I.V.Mičurin objevil arónii pro starý evropský kontinent v Americe kolem roku 1900 a přivezl ji do Ruska pro vlastní pěstitelské účely. Vyšlechtil několik mrazu odolných odrůd, včetně, mimo jiné, Aronia melanocarpa. Z bývalého Sovětského svazu se keř rozšířil přes Ukrajinu a Polsko prakticky do celé Evropy, zejména jako okrasný keř. Černé plody velikosti většího hrachu mají specifickou sladko-kyselou až mírně natrpkou chuť. Pro vysoký obsah flavonoidů, kyseliny listové, vitamínu K a vitamínu C, se těší arónie v Polsku a Rusku velké oblibě jako léčivá rostlina. Díky intenzivnímu jasně červenému zbarvení plodů (antokyany) jsou tyto pigmenty arónie často používány jako náhrada za potravinářské barvivo.

Co najdeme v plodech Arónie?

Sacharidysorbit je v těle metabolizován bez potřeby inzulínu, fruktóza (ovocný cukr), glukóza (hroznový cukr. Bioflavonoidy (polyfenoly, antokyany) mají protizánětlivý účinek, regulují krevní tlak, ochraňují cévy a zlepšují krevní oběh. Posilují imunitní systém a ochraňují buňky a tkáně. Antokyany jsou ve vodě rozpustná barviva zralých ovocných plodů (ostružiny, borůvky, acai, maqui berry, muchovník...), některých druhů zeleniny (např. červené zelí, červená řepa...) a květů (např. vlčí mák). Jejich barevnost se pohybuje ve škále červených odstínu od karmínové až k modrofialové a purpurové.  Barva se mění v závislosti na pH. Kyselé roztoky antokyanů bývají červené, neutrální fialové a zásadité modré. Antokyany mají protinádorové účinky a jejich obsah je v aronii několikanásobně vyšší než v borůvkách a hroznovém víně. Organické kyseliny (kyselina vinná, jablečná, citronová a jantarová) zajišťují nakyslou příchuť, jsou lehce vstřebatelné a podporují trávení a stimulují funkci jater a ledvin.  Minerální látky a stopové prvky (draslík, vápník, hořčík, železo, zinek, měď, jód, mangan) jsou důležité pro normální vývoj organismu. Hrají roli ve všech pochodech metabolismu, krvetvorbě, růstu kostí a působení enzymů. Vitamíny  E (pokožka a pojivové tkáně, plodnost), K (srážlivost krve),  B 1 (nervový systém), B2 (metabolismus), B6 (tukový metabolismus a metabolismus bílkovin), kyselina listová (krevní obraz), B5 (trávení) a vitamin C (antioxidant).

Všechny sušené plody jsou šetrně sušené při nízkých teplotách se zachováním nejvyššího možného množství účinných látek a vitamínů. Balení v celofánu zajišťuje dlouhodobé zachování patřičné vhkosti tak, aby sušené plody při skladování neztvrdly. Pro sušení se používají pouze plně dozrálé plody, takže vám na rozdíl od čerstvých plodů připadají dokonce nasládlé. Chutí můžeme srovnat například se sušenými borůvkami. Všechny sušené plody splňují přísné německé normy pro výrobky v BIO kvalitě a výroba je pravidelně kontrolována podle platného certifikátu DE-034 Öko-Kontrollstelle.

Zajímá vás:

Balení: 200 nebo 500 g


NmExYj